Despre voluntariat

voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoana fizică la activități de interes public desfăsurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remunerație, individual sau în grup. Legea 78/2014

Voluntar SAJ Prahova

Voluntarii sunt personane fizice care activează în diverse domenii de activitate, dar și cadre medicale care doresc să acorde din timpul lor un minim de 12 ore de doua ori pe lună acestei activități. Varsta minima pentru a fi acceptat ca voluntar este de 18 ani impliniti la data depuunerii dosarului de voluntariat.

In prezent coordonatorul activității de voluntariat din cadrul SAJ Prahova este d-na asistent medical principal Niță Roxana.

Care sunt pașii care trebuiesc urmați pentru a fi voluntar în cadrul SAJ PRAHOVA?
1. Recrutarea voluntarilor:
SAJ Prahova organizează anual sesiuni de recrutare pentru voluntari.

Pentru mai multe informații despre modul de recrutare apasă aici.

2. Contractul voluntariat:
Contractul se încheie la sediul SAJ Prahova și are valabilitate de 1 an cu posibilitate de prelungire prin act aditional
3. Cursul de Suport vital de bază:
Obligatoriu, înainte de a lucra pe ambulanțe, voluntarul trebuie să parcurgă cursul de suport vital de bază organizat gratuit de SAJ Prahova la finalul fiecărei sesiuni de recrutare.
Voluntarii absolvenți: studenți sau elevi ai instituțiilor cu profil medical, pot participa și la cursurile de Suport vital avansat și Traumă organizate periodic de SAJ Prahova.
4. Cursul de protecția muncii:
Obligatoriu, înainte de a lucra pe ambulanțe, voluntarul trebuie să parcurgă modul de instruire de protecția muncii organizat la Sediul central al SAJ Prahova. Pe tot parcursul derulării contractului de voluntariat acesta va participa la ședințele periodice de protecția muncii.
5. Activitate pe ambulanțele SAJ Prahova:
Voluntarul își va desfășura activitatea în cadrul Stației Ploiești (de luni până vineri in intervalul 07:00-19:00), pe autosanitare de tip A, B si C ale SAJ Prahova, împreuna cu echipajul acestora. Este exclusă participarea voluntarilor pe ambulanțele de tip ACD deoarece acestea nu presupun decât locuri pentru medic si ambulanțier.
Testul initial va avea loc la sediul central al SAJ Prahova dupa finalizarea sesiunii de recrutare. Acesta va fi de tip grila cu 25 de întrebări (complement simplu și răspuns multiplu) în 30 de minute. Pot participa doar voluntarii care au depus dosarul complet.
Dosarul cuprinde urmatoarele: Cererea de inscriere, Declaratie de Consimtamant potential voluntari, Declaratie pe propria raspundere, Adeverinta medicala de la medicul de familie din care sa reiasa ca nu potentialul voluntar nu are boli cronice si poate efectua efort fizic, Dosar cu sină.
Va rugăm sa verificați anunțul de recrutare începând cu sfârșitul lunii iulie 2019 și pe paginile oficiale ale a SAJ PRAHOVA de
Facebook Twitter

Tabel candidati voluntariat -31.07.2019

Generated by wpDataTables
12108 Total vizitatori 1 Azi
Distribuie: